Veelgestelde vragen
Algemeen
Arosa biedt opvang voor en begeleiding van volwassenen en kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld en kindermishandeling. Vanuit het keurmerk Veiligheid in Vrouwenopvang doen we er alles aan om huiselijk geweld duurzaam te stoppen of te voorkomen.
We werken in Rotterdam, Den Haag, Delft, Zoetermeer, Haaglanden, Westland en de omliggende gemeenten.
Dat mag niet zomaar. We zijn hier heel terughoudend in vanwege de kwetsbare situatie en privacy van cliënten. Indien wij en de cliënt hiermee instemmen, dient er vooraf altijd een toestemmingsformulier te zijn ondertekend door de cliënt. Stuur jouw verzoek per e-mail naar: communicatie@kesslerperspektief.nl
Voor cliënten
Als er sprake is van acuut huiselijk geweld met hoog risico dan kun je na een intake terecht op een veilige plek bij Arosa. Wij bieden ook ambulante trajecten aan. Dit kan een uitkomst zijn wanneer je wilt onderzoeken of je thuis kunt blijven wonen. Ook is een ambulant traject een goede optie als jullie je beiden willen inzetten voor een gezonde en liefdevolle thuissituatie. We kunnen ook advies geven over passende ondersteuning vanuit andere organisaties.
Arosa heeft verschillende locaties waar een veilige plek wordt geboden bij acuut huiselijk geweld met hoog risico. Een aantal van deze locaties heeft uit veiligheidsoogpunt zelfs een geheim adres. Bel altijd 112 als je in een levensbedreigende situatie verkeert.
Is er sprake van huiselijk geweld, maar geen acuut gevaar met hoge risico's? Dan verwijzen we door. Is er geen sprake van (recent) huiselijk geweld? Ook dan verwijzen we door. Bijvoorbeeld naar het daklozenloket, het respijthuis of het wijkteam.
Wanneer je vlucht uit een situatie met huiselijk geweld, kom je in eerste instantie terecht in onze crisisopvang. Slachtoffers van huiselijk geweld verblijven hier gemiddeld 6 tot 12 weken. Bij ons krijg je een kamer met een bed. Je deelt de woonkamer, keuken en soms ook de sanitaire voorzieningen met andere tijdelijke bewoners. Crisisplekken bevinden zich op verschillende plekken in de regio. Is de situatie acuut, maar is er geen plek? Dan bieden we een hotel aan. Tijdens de crisisopvang bepalen we samen of het veilig genoeg is om terug te keren naar huis. Zo niet, dan onderzoeken we andere, passende mogelijkheden.
Bij ernstige veiligheidsrisico's is dit niet mogelijk in de eerste 6 weken. Deze periode is nodig om de situatie en de risico's goed in kaart te brengen en om duidelijk te krijgen welke risico's er zijn. Soms hebben wij hier meer tijd voor nodig. Dit wordt altijd goed uitgelegd.
Huisdieren zijn op een aantal van onze locaties toegestaan, maar kunnen helaas niet altijd mee. We werken daarom samen met Stichting Mendoo. Zij zorgen, indien nodig, voor een goed pleeggezin voor een huisdier. Stichting Mendoo is 24 uur per dag bereikbaar.
Na een aanmelding bij Arosa bespreken we de situatie en de omstandigheden. We geven, indien gewenst, advies over de mogelijkheden om veilig te scheiden. Eventueel verwijzen we door voor juridisch advies.
We kunnen anoniem advies vragen aan Veilig Thuis. Wanneer de situatie ernstig is, hebben we soms meer informatie nodig om de risico’s goed in te kunnen schatten. We doen dan
een melding bij Veilig Thuis volgens de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. U wordt hier altijd eerst van op de hoogte gesteld.
Wij geven nooit informatie over onze cliënten. U kunt uw gegevens achterlaten. Wanneer wij iets kunnen melden, nemen we contact op met u. U kunt altijd contact opnemen met Veilig Thuis om uw situatie te bespreken en advies te vragen.
Ja dat kan, we werken met diverse vrijwilligers. Klik hier voor meer informatie.
Wil je met familie, vrienden, of collega's, eenmalig vrijwilligerswerk doen? Bijvoorbeeld divers opknap-, of tuinwerk. Neem dan contact op met de coördinator vrijwilligers via: vrijwilligers@kesslerperspektief.nl
Nee, wij nemen geen voedsel of gekookte maaltijden aan. We houden ons aan de voorgeschreven hygiënecodes (HACCP) om de veiligheid en gezondheid van onze cliënten te waarborgen. Voedsel dat buiten onze verantwoordelijk is bereid, kunnen we niet controleren. Daarom geven we dit niet aan onze cliënten.
Ja, heel graag. Je kunt ook schoenen, sieraden en accessoires geven. Dit kan in de daarvoor bestemde kledingcontainers van Pakkie Deftig. Kledingstukken die niet worden afgenomen door onze klanten, schenken wij aan een goed doel: Sam's Kledingactie. Voor meer informatie en de locaties van de kledingcontainers, klik hier.
Ja, elke bijdrage is meer dan welkom. Je kunt geld doneren via de Vrienden van KesslerPerspektief. Het bestuur van deze stichting beheert de donaties. Vrienden van KesslerPerspektief is een ANBI-instelling. Daardoor zijn giften aan de stichting van de belasting aftrekbaar. Voor meer informatie klik hier.
Ja, we hebben gedurende het jaar meerdere stageplaatsen beschikbaar. Voor studenten van de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlenging, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Medewerker Maatschappelijke Zorg, Verzorgende IG en Verpleegkundige kijken we graag samen naar een stage- of onderzoeksplek binnen de zorg. Mail voor meer informatie opleidingen@kesslerperspektief.nl
Ja, als de mogelijkheden er zijn, werken we hier graag aan mee. We vinden het belangrijk dat je scriptie of onderzoek van meerwaarde is voor de doelstellingen van onze organisatie. Denk jij dat je scriptie daaraan bijdraagt? Stuur dan een e-mail met zoveel mogelijk relevante informatie over de scriptie of het onderzoek naar: communicatie@kesslerperspektief.nl.
Op dit moment niet. We bieden nog geen mogelijkheden voor BBL-plekken. Wel is het mogelijk om stage te lopen als je een BOL-opleiding volgt.